Meny Stäng

Validering kommer nu för skogsmaskinförare

Validering hos Svensk skogsvalidering är resultatet av efterfrågan hos arbetsgivarsidan. En standardiserad bedömning av vad en skogsmaskinförare behöver kunna stärker arbetsgivare och deras anställdas kompetens.

Valideringssystemet är framtagen och utformad från alla delar av branschen – skola, näringsliv och fack. Holmen är först ut att validera sina förare för att kartlägga och säkra kompetensen. Att öka och stärka kompetensen innebär bland annat ett effektivare och mer lönsamt arbetssätt för maskinförare. Att jobba med validering av kompetens innebär även en stark konkurrenskraft.  

Validering av kompetens hos nuvarande och för de kommande skogsmaskinförare har många fördelar. Rätt kompetens för rätt arbetsuppgift säkrar en ansvarsfull hantering av skogen. I höst påbörjar vi valideringen av Holmen, SCA, Svea skog, Södra och Storaenso. 

Med Svensk skogsvalidering, SSV, har vi en gemensam standard för vad det innebär att vara en anställningsbar skogsmaskinförare

Gunnar Bergström, Vericate AB

Fördelen med att vi bättre kan se att de elever som går ut gymnasieskolorna har tillräckliga kunskaper men också att företag blir medvetna om sina anställdas potential. Valideringen visar skogsmaskinförarens styrkor och hur denne kan utvecklas för att bidra till ökad produktion och lönsamhet.

Validering är ett bra sätt att säkra och stärka kompetensen

Hur går validering till

Artikel om SSV från Gröna arbetsgivare

 

 

Kompetensbanken

🌞 Sommar och semester 🌞

Från och med 7/7 till 5/8 har vi semester och därmed begränsad support. Du kan beställa och genomföra din utbildningar som vanligt.

Trevlig sommar!
close-link